Ерик тен Хаг е уверен, че неговият Манчестър Юнайтед ще направи още по-добър сезон, след като през миналия се върна в четворката на Висшата лига и спечели трофей - Купа на лигата, който бе първи за клуба от 7 години.

Мениджърът на "червените дяволи" говори пред The Athletic за селекцията, която отново докосва 200 милиона евро с привлечените Мейсън Маунт, Андре Онана и Расмус Хойлунд, както бе и преди година (243 милиона евро миналото лято), за плановете за сезона и това какъв футбол да очакваме от отбора му.

А най-интересното в думите му е откровението, че стандартът, който е заварил преди 12 месеца, изобщо не е бил на нивото на гранд.

"Най-общо казано, стандартите не бяха на необходимото ниво тук - призна Тен Хаг. - В различни аспекти, но някои от тях са много важни. Като културата на клуба и играчите за начина им на живот, за възстановяването, диетите, как да се тренира.

В съвременния футбол това е ключово, защото един футболист на високо ниво играе 60 мача за клуба си и 10 в националния отбор през сезона. На всеки три-четири дни, трябва да е на върха на физическите си възможности. А това не може да стане без правилен начин на живот и възстановяване.

Заварих занижени стандарти и имаше играчи, които бяха далеч от необходимото физически ниво. Категорично сега нещата са различни и това може да се види от това как се представя отборът.

Клубът разбра, че трябва да инвестираме в играчи.

Не можеш да се съревноваваш във Висшата лига, ако не го правиш. Доволен съм от това, което свършихме и миналото лято, и сега. Пазарът е такъв, цените са такива. Ако искаш да се бориш за трофеи инвестираш.

Ще играем по същия начин като миналия сезон, но се надавям да го правим още по-добре. В толкова оспорвана лига като английската, ясно е, че трябва да се подобряваш всяка година. Иначе конкуренцията те изхвърля зад борда.

Ерата на Сити? Всяка ера си има край. Ние ги победихме в един мач миналия сезон (2:1) и загубихме в другите два. Но не искам да говоря за Сити. Искам да видя по-добър Юнайтед, това е моята работа, а не какво правят конкурентите."