Безспорно с оглед на последните събития около родния футбол, началото на зимната подготовка на Ботев (Пловдив) бе чакана с може би най-голям интерес.

Тя обаче донесе много лоши новини за фенове на тима, които очакват развитие около ситуацията със собствеността.

Новината обаче няма нищо общо с акциите на клуба, а със звездата Тодор Неделев, който най-вероятно ще пропусне остатъка на настоящия сезон, собщи "Dsport.bg".

Направените днес задължителни медицинкси прегледи са показали, че националът има скъсана предна кръстна връзка на коляното. Това ще наложи операция и отсъстивие от терените за около 6 месеца.

Неделев получи травма по време на мача срещу ЦСКА на 6 декември. Тогава в самото начало на мача той се приземи лошо, като на няколко пъти напускаше терена, но след това се завръщаше. В крайна сметка той напусна игра в 34-ата минута, като не взе участие в последните два мача на "канарчетата" за годината.

Странно защо проблемът на Неделев не е бил установен още тогава, или след върпосната травма е имало нови натоварвания и проблем за играча, който ще пропусне и пъвите три мача на България от квалификациите на Мондиал 2022.

На днешната първа тренировка бе и новият босненски треньор Азрудин Валентич. Той е довел три нови попълнения в тима, като се очаква в близките дни Ботев да се подсили с още играчи.

Изненадващо изпълнителен директор на клуба ще бъде испанеца Даниел Серемидо. Тази функция в последните години заемаше Асен Караславов, като не е ясно дали той ще продължи работата си под някаква форма в клуба.

По-рано днес Сдружение "ПФК Ботев" даде зелена светлина на руския бизнесмен Антон Зингаревич да получи притежаваните от тях 60% от акциите на клуба. Оттук нататък се чака оформянето на нужните документи и разбира се, крайната дума на руския милиардер.