Арда (Кърджали) изигра един от най-силните си мачове в елита на България и победи Локомотив (Пловдив) с впечатляващото 5:1 у дома.

Кърджалийци направиха страхотен мач, в който макар да изостанха в резултата още в третата минута, успяха да осъществят обрата. А това е глътка свеж въздух за Арда, който от началото на пролетния полусезон записа четири загуби в пет мача, като за тези пет двубоя успя да отбележи само един гол.

Днес обаче нападението на домакините бе перфектно, като те успяха за първи път да победят Локомотив в своята елитна история.

Нищо обаче не предвещаваше подобен сценарий в третата минута, когато Парвиз Умарбаев откри за Локомотив. Преднината на пловдивчани можеше дори да бъде удвоена, но и гредата спря играчите в чернобели екипи.

И така дойде средата на полувремето, когато светкавичен обрат от страна на Арда тотално преобърна целия двубой.

Първо Александър Георгиев изравни, преди Тонислав Йорданов с глава да осъществи обрата три минути по-късно.

Още четири по-късно Арда вече имаше и два гола преднина, когато Петко Ганев получи топката на сантиметри пред вратата, където стоеше странно непокрит при корнер. И за него не бе проблем да се обръне и да вкара за 3:1.

Шоуто на Арда бе подпомогнато и от червения картон, който Бидунга от Локомотив получи, след който домакините вкараха нови два гола.

Техни автори бяха Иван Тилев и Светослав Ковачев, а това 5:1 бе най-малкото, с което Локомотив можеше да си тръгне обратно към Пловдив.

Така Арда събра 28 точки и временно се изкачи на деветото място, докато Локомотив остана с 31 на седмото място, пропускайки шанса да се намести в топ 6.