Бившият френски национал Тиери Анри беше бурно освиркван от феновете по трибуните по време на контролата между Република Ирландия и Белгия (2:2), която бе играна в Дъблин. Анри е част от треньорския щаб на "червените дяволи".

През първата част на контролната среща той беше показан в близък план на видеостената на "Авива Стейдиъм", което веднага предизвика негативна реакция от публиката на домакинските.

Причината, е че през 2009 година Франция и Ейре се срещнаха в бараж за класиране на Световното първенство. "Петлите" спечелиха с 1:0 в Дълбин, но в реванша загубиха със същия резултат и се стигна до продължения. В 103-ата минута Анри си помогна с ръка, а след това подаде на Вилиам Галас за изравнителния гол. Съдията не видя нарушението и зачете попадението, което прати французите на финалите в ЮАР.

На следващата сутрин френският спортен всекидневник "L'Equipe" озаглави своя репортаж "La main de Dieu" (Ръката на Бога) във връзка с гола, който Диего Марадона отбеляза с ръка срещу Англия на Световното първенство през 1986 г. Британският таблоид "Sun" избра "Ръката на жабата".

"Аз не съм реферът... но ако съм наранил някого, съжалявам", написа Анри в акаунта си в "Twitter".