Милан назначи новия си треньор и накара тифозите да се спогледат учудено и да повдигат вежди. Изборът е изненадващ и падна върху 51-годишния Марко Джампаоло, който през миналия сезон водеше Сампдория.

Той изведе тима до девето място в Серия А, което едва ли е нещо изумително като постижение.

Джампаоло няма никаква връзка с гранда от Милано като играч или наставник, но не това предизвика полемики около назначаването му.

Роденият в Швейцария специалист е водил клубове от ранга на Асколи, Каляри, Сиена, Чезена, Катаня, Бреша, Кремонезе и Емполи, преди да изкара три сезона в Сампдория, което е върхът в кариерата му на треньор.

Изборът - твърдят медиите в Италия, е на новите силни хора в клуба Паоло Малдини и Звонимир Бобан.

Хърватинът напусна поста си на заместник генерален секретар на ФИФА, за да стане главен футболен директор на Милан. А великият Малдини, който изкара 25 години в клуба като играч, е новият технически директор.

Позитивната гледна точка е, че Паоло много добре помни назначаването на Ариго Саки в края на 80-те в Милан.

Треньорът дойде със сходна визитка, напълно неизвестен за широкия футболен свят, но направи революция и прати Милан на върха в Италия и Европа.

Сега клубът има нужда от подобно нещо, след като вече в шести пореден сезон няма да играе в Шампионската лига. Седемкратният първенец на Европа тъне в посредственост, от която трябва да го извади революция.