Константин Папазов призна, че той е човекът, дал заем на "Левски", с който клубът успя да погаси спешни плащания към своите играчи.

Заемът бе в размер на 199 999 лева, като без него футболистите на клуба щяха да имат право да напуснат заради неполучени заплати.

За момента "сините" избегнаха този вариант, но тогава така и не бе разкрито името на фирмата, дала въпросния заем. Заради много възникнали въпроси от феновете, Тити Папазов призна, че той е дал тези пари, а въпросната минимална лихва е в размер на 333 лева.

Папазов освен това призна, че въпросните 199 999 лева са му били предоставени месец по-рано от собственика на Царско село Стойне Манолов. По думите на баскетболния треньор, те са били свързани с общ техен бизнес:

"През август, момчетата получиха възнаграждения за първи път от много време. Милиони съм дал за баскетбол. Жена ми ме помоли поне във футбола да не става така.

За да е доволен Хиндлиян, трябваше да обясня сега на цяла България, че съм дал заем. Сега трябваше да се обясняваме. За първи път. Фирмата ми е малка, иначе щях да дам по-голям заем. Лихвата е минимална. Няма как да стане без лихва даването на заем. Сумата от 333 лева е върната с акт за дарение от фирмата от която е получена.

От даренията на феновете сме стигнали до оцеляването, на този етап. Те са с основна заслуга за всичко. Защо никой не анализира как г-н Сираков сведе бюджета до сегашното му ниво? Ние сме отговорни пред цяла България как ще бъдат разходвани всички средства.

Такива въпроси обаче не са задавани в последните 10 години. Кой дарява? Кой дава големи суми за Левски? Г-н Сираков вече го каза - от Папата до Ел Чапо. За да го има Левски.

Ние сме преходни, Левски е вечен. Атаките към нас са деструктивни. Създават впечатления, че някой прави нещо задкулисно.

Сумата от 333 лева генерирана за тези 10 дни е върната с акт за дарение. Те се опитват да ме изкарат лихвар. Трябваше да бъда прозрачен и това ми доведе проблеми в семейството и ме скара с добър мой приятел. Той ми даде сумата месец преди това по друг повод - купуване на имот.

Имам бизнес отношения с господим Манолов от 4-5 години. Аз исках заем и той е от преди 45 дни. Исках заема, който дадох да бъде запазен в тайна в рамките на 10 дни, за да не се стига до напрежение, но сега бяхме изкарани лъжци и какви ли не", сподели Папазов.

В последните седмици Папазов и изпълнителният директро Павел Колев бяха обект на критики от доста фенове на клуба, а към тях бяха зададени редица въпроси.

С този казус започна пресконференцията си мажоритарният собственик Наско Сираков, който сподели:

"Аз лично имам пълно доверие на тези хора. Зададените въпроси трябва да получат отговор, но не трябва да превръщаме клуба в говорилня.

Не е такъв подходът, а и доста от тези въпрос трябваше да бъдат зададени по-рано и на друго място.

Разбрах, че е имало и въпроси около акциите на Тити Папазов. Щом съм го обявил, значи това ще се случи. Просто технологично това отнема време. В следващите седмици той ще получи 31% от акциите"