Доминик Тийм се очертава като един от тенисистите с най-трезво мнение за настоящото състояние на спорта. Изказванията му обикновено са на място, макар и не винаги да е на едно мнение с болшинството от колегите си.

Последното интервю на австриеца отново доказва това, като то идва в дните преди началото на US Open.

Тийм е категоричен, че тазгодишният турнир е сигурно място за играчите, макар че още е налице пандемията от коронавирус и вчера Беноа Пер даде положителна проба.

Ето какво каза Доминик, който отпадна в първия кръг на Мастърс Синсинати преди дни.

За положителната проба на Пер: Има много хора, които участват в този турнир. Възможността някой да даде положителна проба си е голяма. Пожелавам на Беноа всичко най-добри и се надявам никой друг да не даде положителна проба. Това е най-важното.

За тенис балона на Ню Йорк: Не мисля, че има по-безопасно място на света от това. Да, можеш да се скриеш в някоя пещера или на дъното на океана. Чувствам се защитен тук, в балона, в който сме. Да, могат да станат някои неща, както случаят с Беноа. Надявам се никой да не се зарази, но тук всичко се спазва много стриктно.

За изненадващата загуба на Мастърс Синсинати: Мачове като този се случват. Видях колко добре Крайнович игра в нашия мач, а след това победи Фучович и бе близо до чиста победа над Раонич. Играе на много високо ниво и аз нямах един от най-добрите си дни. Надявам се да се представя по-добре на US Open. Обикновено, когато загубиш, си много ядосан и се качваш на самолета за следващия турнир. Тук обаче си на същото място за дълго време и не е лесно да забравиш за загубата. Опитвам се да си дам почивен ден, в който гледам мачове по телевизията.

За рязката промяна от твърди кортове към клей, която предстои: Нова ситуация е, но ако се замислим, обикновено същото става между "Уимбълдън" и "Ролан Гарос", които са разделяни от три седмици. Няма да е лесно, защото ще минем на друга часова зона и континен, ще е предизвикателство за всички ни. Тези, които се представят по-зле тук, ще имат предимство на "Ролан Гарос", защото ще се готвят по-дълго. Това е съвсем нова ситуация, но аз сега съм фокусиран върху Ню Йорк.