Голям скандал разтърси английския Дарби Каунти и на практика сложи край на амбициите му през сезона. Клубът е един от големите в Чемпиъншип, като през миналата година пропусна промоция във Висшата лига със загуба във финалния плейоф.

Но за Дарби всичко се срина в рамките на няколко часа, след като капитанът Ричард Киог е с контузия в коляното, която го вади до края на първенството (поне 9 месеца), а двама от най-силните играчи са арестувани. Чака ги и наказание - и от Футболната лига, и от клуба.

Какво се случи?

Дарби организира тиймбилдинг на играчите и мениджъра, треньорския щаб и хора от администрацията на клуба, като бе избран луксозен ресторант в града. Вторник обаче не стигна на някои от футболистите и те са продължили партито в ранните часове на сряда, включително и със сериозна употреба на алкохол.

"Малка група играчи, включително капитанът Киог, са удължили тиймбилдинга през нощта - казва Дарби в официално съобщение. - Те трябваше да знаят кога да спрат, а и са игнорирали предложената възможност да бъдат закарани по домовете им от коли на клуба. Те ще платят тежка цена за случилото се."

А то е, че четирима играчи се качили в колата на халфа Том Лоурънс и тръгнали към нощен клуб в малките часове. Но са се ударили в стълб край пътя.

Лоурънс е с травми по тялото и главата, но е изписан от болницата.

Киог е с много тежка травма на коляното и бедрото. Мейсън Бенет, нападател и основен реализатор, е с леки наранявания, а името и състоянието на четвъртия футболист не са уточнение. Медиите смятат, че той е напълно невредим.

Лоурънс и Бенет са арестувани - първият, защото е шофирал в нетрезво състояние, а вторият - за оказване на съпротива и арогантно поведение към органите на реда.

Вероятно ще бъдат осъдени на месеци общественополезен труд, а клубът им може да ги извади от състава за известно време. Футболната лига също разследва случая, оттам е вероятно да се очаква отделна санкция.