17-годишният Преслав Бачев бе звездата на вечерта при победата на "Левски" срещу "Ботев" (Враца). Столичани спечелиха трудно с 1:0, като това стана факт именно благодарение на дебютното попадение на юношата на клуба.

"Сините" определено не бяха на най-доброто си ниво и изглеждаха изморени, но все пак успяха да стигнат до победата след доброто включване на Бачев след почивката.

Рикардиньо можеше да открие в 14-ата минута, когато стреля с глава над гредата, а седем минути след това Джавад Ел Джемили отправи опасен фалцов шут, но отново без успех.

Ботев стигна до първата си по-сериозна възможност след близо 30 минути игра, ала Чавдар Ивайлов не успя да шутира добре. Момчил Цветанов и Красимир Тодоров пропиляха най-добрия шанс за врачани, тъй като се озоваха очи в очи с Пламен Андреев, но не успяха да отбележат.

Николай Костов направи три промени още на почивката, но четвъртата такава, на Преслав Бачев, който влезе вместо Хасими Фадига в 56-ата минута, се оказа ключова.

Желанието на "Левски" да победи на всяка цена за малко да изиграе лоша игра на столичани. Марко Мажуга излезе сам срещу Андреев, ала и той не реализира.

В 83-ата минута Бачев донесе победата на домакините, след като реагира най-добре при разбъркване във вратарското поле и отбеляза от няколко метра, като "сините" поведоха с 1:0 с дебютния му гол.