Бившият собственик на столичния гранд Левски - Тодор Батков, бе гост в сутрешния блок на bTV, където коментира тежката ситуация около клуба.

Финансовата криза на "Герена" не е тайна за никого, а в близките седмици "сините" трябва да намерят начин за свежи приходи, защото обявяването на несъстоятелност не е невъзможен вариант.

Дългогодишният собственик заяви, че противоречията между фенове и ръководители може да се окажат пагубни в този момент, в който единственият верен ход е обединението.

Той призна за практиката да се плаща на феновете за охрана или с част от цената на билетите още по негово време. Батков обаче определи тази практика като неудачна, особено в настоящия момент.

"Не е приятна ситуацията в Левски. Големият проблем стои и ескалира. Безпаричието и кризата може да доведе до много лоши неща. На фона на тези скандали, които стават публично достояние... Хората трябва да са като юмрук, а не да си изясняват отношенията по медиите. Несходство в характерите предполагам е причината за скандалите.

Ситуацията в Левски е толкова тежка, че неща, които са установени през годините, трябва да се променят. Платена любов от публиката към настоящия момент не е удачна.

Аз ще ви припомня два случая. Европейският поход на Левски. Играем със Сиони, водим 1:0, ще вкараме и втори гол. Но изведнъж "Герена" се превръща в Сталинград. За 15-17 години такава бомбена атака не съм преживявал.

Влезли сме в Шампионската лига. Празник е. Играем с Барса, в един момент 30-40 младежи си вдигат фланелките и отдолу свастики. На равно поле. В резултат на това, тогавашният президент на Левски "кляка", почват се разговори. "Какво искате?", "Това ли?". След време: "Шефе, хайде да вдигнем цените на Сектор "Б" с левче, но да ни го даваш. "Не искаме полиция, ще се самоохраняване, клубът ще ни плаща". Понеже аз не приемам някой да говори така, както сега си позволяват, леко ме принудиха.

Престижът на Левски, чистотата и образът на клуба означава много повече. Не искам да взимам страна. Първо да спрат да се изявяват пред медиите за глупости. Тези хора трябва да помогнат в този тежък момент, а не да си разменят епитети.

През годините сме платили безумни пари за глоби, абсолютни излишни, бомби, димки и канонади. Всичко беше официално. Първо се даваше на база на договор на дейност на някаква структура. Не помня каква, фенска. След като им помогнахме да си формират охранителна фирма, за дейността на тази фирма се плащаше за всеки мач, фактури.

Източван е силно казано, защото при Баждеков не минава този номер. Той беше на чекмеджето. При него този номер не минаваше. Всичко беше договорено и се изпълняваше редица години. От там нататък, след като са влизали парите, как са усвоявани, това не е проблем на клуба, но не може да продължава по този начин.

Какво по-нормално от това, клубът да прибира печалбата на фенски стоки. По времето на Божков и преди него, това беше приоритет на фенските организации. Къде го има това? Нито в Барселона, нито Реал (Мадрид). Това е едно много сериозно перо в приходите. По мое време им се даваше някакви количества, те дължаха отчет, клубът получаваше някаква печалба", сподели Батков.