Дългогодишният собственик на Левски - Тодор Батков, може изненадващо да помогне на клуба в изключително трудната финансова ситауция, в която се намира.

Според "Мач Телеграф", след молба от страна на ръководството, Батков е дал съгласието си да помогне с около 300 000 лева, при това безвъзмездно.

Именно Батков бе собственик, когато тандемът Сираков - Стоилов написа най-славните мигове за Левски през новия век, но вече дълги години адвокатът е обвиняван от "синята" общност, че заради прибързаното си уволнение на двамата през 2008-а, даде начало на огромната криза, в която клубът влезе.

Подобни обвинения към Батков директно отправи и Станимир Стоилов прио завръщането си, като каза, че има само един виновен за ситауцията, в която се намира Левски и това е Тодор Батков. Именно заради това е изненадващо, че може да се стигне до такава помощ от страна на адвоката.

Към момента всеки лев в касата на Левски е от решително значение за бъдещето на клуба, който успя да оформи нужните документи за получаване на професионален лиценз, но пък е със спрени трансферни права заради дълг към Насиру Мохамед.

Ако това задължение не бъде оправено до края на месец юни, то Левски няма да има право да картотекира нови футболисти, когато трансферният пазар отвори.

В последните месеци феновете продължават да са основният спонсор на "сините", а в рамките на 24 часа те изкупиха почти всички билети за петъчния полуфинал реванш срещу Лудогорец, като към момента са останали само около 1500 от 15-те хиляди пропуска.