Тодор Батков говори пред btv в предаването "Тази сутрин" по темата с евентуалната смяна на собствеността в Левски. Бившият шеф на "сините" потвърди, че не е наясно кой е човекът, който иска да поеме властта на "Герена", но е притеснен от видяното и чутото около Джоузеф Диксън.

В последните дни много въпросителни има около англичанина, който е представен като инвеститорът, желаещ да поеме контрола над Левски.

"Много спекулации тръгнаха... Дали е свързан с емира на Кувейт... Но ние феновете на Левски трябва да имаме готовност да подкрепяме клуба си и при нов собственик, и при настоящите - коментира Батков. - Надявам се да има план "Б". Ние това сме го играли и през 2013-а, и през 2014-а. А миналата година бе върхът, събраха се пет милиона лева от привърженици под различни форми.

Аз съм на 62 години, работата ми е такава, че се занимавам с редица сделки... Имал съм такива, които - ход, да стане, и нищо не става. Аз съм сериозен човек и думата ми тежи. Повтарям - не знам кой е инвеститорът, не съм го довел аз. От това, което видях - силно се надявам да има някаква грешка."

Батков говори и по темата за Благой Георгиев, който е човекът, довел у нас и свързал Диксън с ръководителите на "синия" клуб. Почти сигурно той ще получи пост в клуба, ако стане сделката за промяна на собствеността.

"Благой беше добър футболист, направи много добра кариера в Русия, национал... Не мога да преценя. Той е в надфутболна възраст. Би могъл да е някакъв ръководител, ако новият собственик му има доверие. Сираков обяви, че той ще остане президент и ще отговаря за спортно-техническата власт", каза бившият собственик на Левски.

Адвокатът и бизнесмен говори за ситуацията като бизнес среда, а и политическа такава. Темата с политическите обвързаности на Левски в последните години, а и на други футболни клубове у нас, е вечно актуална.

"Левски е най-големият бранд в България. Марката си струва в една средна перспектива. Всичко е бизнес. Светът е в стабилно състояние, има много пари, дълги пари, евтини пари... Става дума за най-популярният клуб, който е в 1/3 от сърцата на населението. Ако се направи комплекс, в който да има игрище, мол, заведения за хранене, дискотеки, хотел, фенски магазини... Какъв е проблемът?

У нас всички клубове са зависими от политиката. Най-малко с базата, второ - с ангажименти от държавата да инвестира. Дадоха пари на Ботев, дадоха на Локомотив (Пд), нещо се надлъгват с ЦСКА да правят съвместно дружество... Берое зависи почти изцяло от държавата в лицето на губещата ТЕЦ "Марица Изток-2".

Би трябвало сега да се бяга от политически връзки, което вече не е невъзможно. Скоро ще бъде възможно, вече е по-възможно отколкото преди една година..."