Тодор Неделев беше избран за най-добър играч в 24-ия кръг на родното първенство. Футболистът на Ботев (Пловдив) сподели визията си за ситуацията в първенството и финалната среща за Купата на България, както и личните си професионални планове.

"Подобна голяма пауза не е приятна. Искахме да изиграем бързо следващия мач, след като допуснахме две загуби. Подготвяме се усилено за двубоя с ЦСКА. Надяваме се и на грешка от Левски, за да вземем третото място.

Резултатът от финала за купата на страната ще повлияе на Ботев. Отборът, който загуби купата ще е в лошо настроение. Не искам да давам прогноза, защото това е дерби и всичко може да се случи", каза той.

Новите попълнения в състава на Ботев са се адаптирали добре, а Неделев е категоричен, че "канарчетата" ще преследват участие в евротурнирите. 

"Вече се напаснахме с новите футболисти. Трябваше да мине време. Преследваме целите си и постигнахме добри резултати. Не бих казал, че има умора. Загубихме два мача, но трябва да спечлелим останалите. Важно е да се класираме за евротурнирите

Неделев има предложения от клубове извън България, но отказа да посочи нещо конкретно. 

"Във всеки трансферен прозорец се говори за мой трансфер. Имам позвънявания от чужбина, но нека изкачаме да приключи първенсвото. Ще е добре за мен, ако мога да отида в чужбина и да се опитам да постигна нещо.

Догодина ще навърша 30, където и да има оферта ще я приема, но само ако е хубава. Нямам предложения от други български клубове", каза той

През 2013 година той премина в Майнц 05. Немският клуб се оказа прекалено голям залък за него. Той записа 2 мача, а после беше преместен в дублиращата формация. През 2015 година той се завърна обратно в Ботев, където играе до ден днешен.