Новият старши треньор на ЦСКА 1984 Тодор Янчев даде любопитно интервю пред клубния сайт. 46-годишният наставник подчерта, че дълго време се е готвил за този етап от кариерата си и че е настъпил моментът да бъде треньор в efbet Лига.

Янчев благодари на ръководството за доверието и изрази амбиции под негово ръководство отборът да продължи със силното представяне, както дотук през сезона. В момента тимът е трети с 36 точки, на 8 зад лидера Лудогорец.

На въпрос за селекцията Янчев отговори:

"Добрите резултати се дължат на добрата селекция от лятото и на добрата работа на старши треньора до момента - Любослав Пенев. Ще търсим нови силни футболисти, които да помогнат да достигнем целите си. Убеден съм, че можем да надградим.

Да наследиш Любо Пенев е доста голямо предизвикателство, но аз съм от хората, които не се предават лесно. Надявам се да го заместя по най-добрия начин и да оправдая доверието на ръководството."

Янчев подчерта, че е учил много и от друго голямо име - оперативния директор на клуба Стойчо Младенов, като общата им работа като старши треньор и помощник-треньор е била безценен опит.

"Години наред съм се учил от Младенов. Познавам доста добре начина му на работа. Ще се опитам и аз да предам своя идентичност и свой почерк върху предстоящата работа. Безспорно, когато имаш такава личност край теб, винаги може да прибегнеш и до съвет. Преди всичко обаче ще разчитам на собствения си опит", заяви Янчев.

Той си постави за цел възможно най-високо класиране и в efbet Лига, и в турнира за Купата на България, където отборът на ЦСКА 1948 е на четвъртфинал.