Треньорът на Челси Томас Тухел заяви, че няма как да не е притеснен от ситуацията в клуба, но същевременно подчерта, че той и футболистите ще продължат да дават най-доброто от себе си. Снощи “сините” надиграха Норич като гост с 3:1, като това се случи само часове, след като стана ясно, че Роман Абрамович няма как да продаде акциите си заради санкции от правителството.

“Стига да имаме достатъчно екипи и автобус, с който да пътуваме за мачовете, ще бъдем там и ще играем. Приемаме нещата ден за ден. Не очаквах това, което се случи вчера и същевременно не знам какв ода очаквам утре”, каза Тухел.

Германецът изведе лондончани до триумфи в Шампионската лига и свеотовното клубно първенство, след като бе назначен на поста през януари миналата година.

“Все още съм много щастлив от това да водя този отбор. Ситуацията се променя ежедневно. Знам, че има много шумотевица около нас в момента, но аз продължавам да съм щастлив и горд от работата си”, сподели още германецът.

При вчерашното гостуване на Норич феновете на клуба засвидетелстваха подкрепата си към Абрамович, скандирайки името му неколкократно.

След наложените санкции, Челси поне към момента няма право да купува или продава играчи и да предлага договори на настоящите си такива.

Официалните магазини на клуба бяха затворени, а вчера основният спонсор на “сините” временно оттегли подкрепата си към отбора.