Италианския национал Сандро Тонали е близо до споразумение с италианската прокуратура за по-кратко наказание. Футболистът на Нюкасъл е един от играчите, замесени в сканадала с нелегални залози, като към момента е сигурно, че той пропуска целия настоящ сезон.

Адвокатите му обаче преговарят с прокуратурата за обща санкция от 10 месеца, а това би означавало, че Тонали потенциално ще може да играе в началото на следващия сезон. И ще пропусне Евро 2024, ако Италия се класира за шампионата и стигне до шанс да защитава титлата си.

Както Николо Фаджоло, другият сериозно забъркан с хазарт национал на Италия, така и Сандро Тонали ще трябва да посещава програма, в която да се бори със зависимостта си към залозите.

Освен това бившият играч на Милан ще бъде заставен да се ангажира и в социални инициативи като срещи с ученици и малди хора, за да ги убеди да не постъпват като него.

Тонали ще пътува до Италия за рехабилитацията си, но ще продължи да живее в Англия, където трябва да изпълнява договора си с Нюкасъл - макар и да не може да играе.

Съществува шанс "свраките" да не му дават заплата по време на санкцията, но това все още не е изяснено. Участието му в тренировките на клуба пък ще бъде решено от италианската прокуратура, откъдето позволиха на Фаджоло да продължи пълноценни занимания с Ювентус, макар да не е на разположение за двубоите.