Френският ПСЖ изживява едни от най-тежките си дни от началото на катарската мултимилионна ера в клуба.

Въпреки излятите средства, наличието на звездно атакуващо трио като Меси, Неймар и Мбапе, парижани изживяха ново разочарование по пътя към голямата си цел - Шампионска лига. Тази цел винаги убягва на клуба, като много често отпадането от най-престижния клубен турнир идва след драматични и малко очаквани обрати.

След загубата от Реал (Мадрид) с 1:3 миналата сряда, фенският гняв в Париж се отприщи, а ултрасите на клуба не спряха да освиркват отбора в продължение на 90 минути по време на класическия успех над Бордо за първенството.

Неймар и Меси бяха най-големият обект на освиркванията, а цялата ситуация накара шефовете на ПСЖ да преосмислят цялата си стратегия за развитие на клуба.

Слухове от Париж твърдят, че в следващите месеци в клуба ще настъпят куп радикални промени, свързани с десетки напускащи.

Сред тях ще бъдат президентът Насер Ел-Келафи, треньорът Маурисио Почетино, както и някой от основните звезди в тима.

Целта ще е да се назначи нов треньор с дългосрочен договор, който ще може са да изгради отбро и стил. Ще се купуват играчи според нуждите на самия наставник, а не според нуждите на лъскавия имидж на ПСЖ, какъвто е случаят с посредствено представящите се Меси и Неймар според феновете.

Името на Диего Симеоне първо се завъртя като възможен човек, който да получи шанса да изгради ПСЖ по свой модел, а не по модела на богатите собственици.

Идеята е, че футболните въпроси трябва да се решава от футболните хора в клуба, докато катарските инвеститори да се занимават с всички дейности различни от спортно-техническите.

Хора като Серхио Рамос, Леандро Паредес, Анхел Ди Мария, Идриса Гей, Тило Керер, Андер Ерера, Левин Курзава и Юлиан Дракслер оглавиха списъка с напускащи играчи, като бъдеще в клуба за тях едва ли ще има от лятото.

Случаят с Килиан Мбапе е по-сложен, защото там самият играч искат да напусне в посока Реал, но не е ясно как ще се процедира с Неймар и Меси.

Ако обаче има човек, който да е по-мразен от Неймар в момента в Париж, това е президентът Насер Ел-Келафи. Именно той е човекът, който в последните години взимаше всички решения в ПСЖ.

Но те не доведоха до нищо различно освен няколко титли на Франция, които ПСЖ печелеше заради прекалено ниското ниво на конкуренцията. Дори и на домашната сцена на два пъти се появиха добри отбори в лицето на Монако и Лил, които откраднаха титла под носа на богатите парижани.