Тотнъм е близо до голям удар на пазара с привличането на Гарет Бейл от Реал Мадрид.

Агентът на играча вече е в Лондон и преговорите са в ход, като се очаква още тази седмица уелсецът да стане футболист на "шпорите" под наем за един сезон.

31-годишният Бейл премина в Мадрид именно от Тотнъм през 2013-а за рекордна по това време сума в света (около 100 милиона евро). Той спечели 4 пъти Шампионската лига с Реал, вкарвайки над 100 гола за клуба.

Има само едно препятствие за трансфера - заплатата на звездата. Но Тотнъм е близо до това да се споразумее с Реал и по този показател, като Гарет ще приеме намаляване на сумата, а Мадрид ще поеме част от нея. Това е разрешение, което удовлетворява всички страни.

Манчестър Юнайтед също има интерес към играча, но към момента Бейл разговаря само с "шпорите" и за него приоритет е този клуб.

Не е изключено сделка да има преди четвъртък и уелският ас да е играч на Тотнъм още преди този тим да гостува в Пловдив на Локомотив в Лига Европа. Разбира се, той няма да дойде в България - нито има картотека за турнира, нито е кондиционно подготвен да играе толкова скоро.

Според мадридските медии, освен Бейл има още един играч на Реал, който е в преговори с Тотнъм - левият бранител Серхио Регилон.

По тази сделка нещата са по-сложни и Мадрид желае Деле Али в замяна, което към момента не е приемано от лондонския клуб.

Друга трансферна новина около съперника на Локо (Пд) е, че е близо договорка с Бас Дост от Айнтрахт, централен нападател от Нидерландия.