Байерн Мюнхен е постигнал споразумение за трансфера на суперзвездата Хари Кейн от Тотнъм, съобщават германски медии, цитирани от The Athletic.

Според информациите сумата, за която са се разбрали двата клуба е 100 милиона евро плюс бонуси, но остава самият Кейн да реши дали ще преговаря за личните си условия.

30-годишният нападател вече изрази желанието си преговорите да приключат преди първия мач във Висшата лига с Брентфорд в неделя и изглежда, че се е стигнало до крайно решение.

В последно време Кейн дава знаци, че иска да остане на "Уайт Харт Лейн", тъй като харесва новият мениджър на клуба Анге Постекоглу. В предишните седмици обаче информациите сочеха, че със сигурност иска да напусне, за да преследва първи трофеи в кариерата си.

Ситуацията е още по-напрегната, тъй като от настоящия договор на английския национал остава само една година и той може да напусне със свободен трансфер, ако не преподпише. Точно затова Спърс са готови да приемат настоящата оферта.

Първата беше направена през юни, но бе далеч от желаната сума от Тотнъм.

Според информацията на медията Байерн ще предложи на Кейн 25 милиона паунда на година в паунди, което е два пъти, че и повече над това, което той заработва в момента.