Сагата с Килиан Мбапе продължава да е тема №1 в европейския футбол, а френските издания за почти изцяло изпълнение с новини по темата.

Дали Килиан Мбапе ще остане в Париж вече сякаш е въпрос с изясняващ се отговор и той няма да се хареса на феновете на ПСЖ, то голямата неяснота е как точно ще се случи тази раздяла.

Килиан Мбапе вече съобщи на своите шефове, че ще напусне ПСЖ след края на договора си, който изтича след точно една година.

В същото време шефовете му не искат това да се случва без пари и са дали ултиматум на звездата си. Мбапе трябва да реши дали ще прави трансфер в Реал (Мадрид) до края на юли, или да подписва нов договор, за да не напуска клуба като свободен агент след година.

Цялата драма накара "La Parisien" да излезе със заглавието, че "Това не е Килиан Сен Жермен", а от текста става ясно, че това са думи на човек от клуба, казани пред медията.

Очевидно и в клуба започва да им писва от цялата сага около френския национал, който н всичкото отгоре ще получи 40 милиона евро, ако към 1 август все още е играч на парижани.

Информациите на "La Parisien" са, че цялата сага не се приема особено добре от останалите играчи на ПСЖ и не се знае как биха приели Мбапе, ако се наложи звездата да играе и следващия сезон с тях, при положение, че открито изразява нежеланието си да прави това.

Позицията н ПСЖ в случая поне е категорична, а тя е, че Реал може да вади 200 милиона евро и още утре да има своята перла в селекцията. Всеки друг вариант в момента не е по вкуса на френския шампион.