Катастрофа с автобус отне живота на деветима футболисти в Гвинея, а сред тях се оказа и братовчед на звездата на Ливърпул Наби Кейта.

Халфът научил вестта часове по-късно, докато се готви за мача на неговия отбор във Висшата лига срещу Борнемут в събота по обяд. Мениджърът на "червените" Юрген Клоп обаче ще разчита на него за двубоя.

Алмами Кейта е сред жертвите, а 18 души в автобуса са ранени след удара. Отборът на Етоал де Гуини е пътувал за първия си мач за сезона срещу Карфамория в град Канкан.

При спускане, спирачките на возилото отказват и то се забива в сграда. Шофьорът е успял да вземе един завой без спирачки, но на втория не успява да овладее автобуса.

Етоал е от столицата Конакри, а мачът е трябвало да се играе в Канкан, който е на 650 км. Катастрофата се случва край Маму, почти по средата на пътя.

Алмами Кейта е един от братовчедите на Наби, който написа в Туитър, че сърцето му е разбито, а мислите и молитвите му са със семействата и близките на загиналите.

Първоначално европейски медии разпространиха вестта, като в нея пишеше, че загиналият е брат на Наби. Но близкият до клуба му вестник "Ливърпул Ехо" уточни, че става дума за негов братовчед.