Президентът на САЩ Доналд Тръмп влезе в нова куриозна дискусия онлайн със спортна звезда на Америка.

Предизвика го скандално изказване на капитанката на женския тим на страната Меган Рапино, която в момента е на Мондиал 2019 с отбора и се готви за четвъртфинал с домакините от Франция. Мачът е в петък.

"Нямам никакво намерение да отивам в ш...ния Бял дом, нито пък смятам, че ще бъдем поканени. Отношението към нас и женския футбол в страната ни е отвратително, при условие, че ние сме далеч по-успешни в постиженията си от мъжкия отбор", е заявила Рапино в изявление пред френски тв канал.

"Уважавай флага си, страната си и Белия дом", написа в Туитър президентът Тръмп, който обаче по погрешка е тагнал към публикацията грешен профил на Рапино, който има едва двама последователи.

Явно PR-отделът на президента действа бързо и грешката бе поправена за минути.

Суперзвездата на американките Алекс Морган, която е втори капитан на отбора, подкрепи съотборничката си. Вероятно такава е позицията и на повечето футболистки от тима.

Рапино и преди е заставала категорично срещу Тръмп и открито го е критикувала. Преди година тя подкрепи Колин Каперник, куотърбек от американския футбол, който надигна вълна от протести и коленичене при химна на страната, изпълняван преди мачове.

Този скандал отново предизвика намесата на президента онлайн, тъй като той критикува асовете от спорта, че не уважават химна и флага на САЩ.

Самата капитанка на сокър отбора е открито гей ориентирана и живее с дългогодишната си приятелка.

След спечелената световна титла от американките през 2015-а, Рапино отиде с целия отбор в Белия дом. Тогава обаче - по покана на президента Барак Обама.