"Левски" подписа договор с Илиян Стефанов, само няколко часа, след като халфът разтрогна с Берое.

Станимир Стоилов не криеше желанието си да привлече Стефанов през цялата зимна подготовка предвид финансовите трудности в старозагорския клуб.

Тогава обаче Берое се разплати със своя играч и той нямаше как да разтрогне договора си, а Левски нямаше възможност да плати трансферна сума за него, макар тя да бе символична.

В старозагорския клуб обаче има ново забавяне на заплатите, заради което Стефанов е разтрогнал договора си по взаимно съгласие и е поел към "Герена".

23-годишният играч е юноша на "сините", дори е капитан на своя набор преди да замине за Италия. След престой в отборите на Авелино и Гоцано, той започва да играе в Локомотив (София) във втора лига.

През миналия сезон Стефанов стана част от тима на Берое, за когото изигра 25 мача, а с изявите си очевдино е впечатлил Станимир Стоилов.

С идването на Стефанов, мястото на Радослав Цонев в клуба съвсем ще истине. Той и без това получава доста малко шансове при Стоилов, като по всяка вероятност ще последва брат си и ще напусне "Герена".

Снимка: Startphoto.bg