Трансферът на Али Соу от ЦСКА в Дижон изненадващо пропадна в "12-ия час" - буквално, след като френският клуб не успя да се справи с входирането на документите по сделката преди полунощ местно време.

Тогава изтече срокът за представяне на необходимите доказателства пред френската федерация и Лигата, че сделката е финализирана.

Според в. "Екип", Дижон е бил сигурен в трансфера, който ЦСКА също броеше за готов, като дори бе пусната снимка в Туитър профила на френския клуб на Соу с екипа на новия му отбор до мениджъра Стефан Жобар и друго попълнение от вчера - Артур Загре (горе), привлечен от Монако.

Пак според медии, близки до Дижон, потвърдено и от "Екип", трансферът е бил завършен за 3.5 милиона евро, плюс бонуси за бившия му клуб Киево.

Но сделката пропада, вероятно заради забавяне на картотеката. В социалните мрежи се появиха любопитни информации на журналисти от местни издания, които твърдят, че френският клуб е подал документите 4 минути след полунощ, когато е изтекъл срокът. Звучи абсурдно такова нещо да провали сделка за милиони, но... При всички случаи информацията не е потвърдена.

Ако говорим наистина за такова нищожно забавяне, правилата на европейския футбол позволяват на Дижон да опита обжалване и да уреди днес Соу, но в Инстаграм нападателят сам написа, че се връща в ЦСКА.

А това, ако се случи, поставя българския клуб в много странна ситуация.

Късно вечерта вчера ръководството на "червените" уреди двама нови - Джероум Синклеър и Адалберто Пеняранда от Уотфорд, за да запълни празнината от продажбата на гамбиеца.

Сега ЦСКА се оказва с 10 офанзивни футболисти за 3 позиции - Георги Йомов, Жул Кейта, Рафаел Енрике, Греъм Кери, Синклеър и Пеняранда, Ахмед Ахмедов, Али Соу, Томи Юрич и Тонислав Йорданов. Последният вероятно ще отиде под наем в Ботев (Вр).

Освен това Синклеър и Пеняранда не идват евтино, макар и под наем от Уотфорд.

Чисто финансово, провал на сделката за Соу ще натовари бюджета на клуба допълнително и извън планираното.