Крайният срок на трансферният прозорец винаги е притискал клубовете, карайки ги да бързат с купуването на нови футболисти.

Винаги обаче остават тимове, които така и не успяват да се подсилят навреме.

Такъв бе и случаят със славния Нотингам Форест. След изиграването на 6 кръга от второто ниво на английския футбол, мениджърът Айтор Каранка осъзна, че спешно се нуждае от добър халф, за да изпълни целта си и да върне тима във Висшата лига.

Трансферният прозорец обаче бе затворил. Единствената опция пред него бе свободен агент, но по това време на годинита свободните агенти определено не са най-качествените възможни играчи.

Проблемите на Каранка обаче бяха бързо разрешени от собственика на клуба, гръцкият мултимилионер и корабен магнат - Евангелос Маринакис.

Футболът е голямата страст на бизнесмена, който се е заел със задачата да върне Нотингам Форест в английския елит.

В спортните среди той обаче е по-известен като собственик на гръцкия гранд Олимпиакос. Маринакис притежава клуба от 8 години, в които спечели 7 титли на Гърция.

Той веднага намери решение и привлече гръцкият национал Панайотис Тахцидис от единия клуб в другия.

Преди два дни 27-годишният халф реши да съобщи пред медиите в южната ни съседка, че не чувства щастлив в Олимпиакос.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Ден по-късно договорът му бе прекратен и той "съвсем случайно" се озова в Нотингам Форест няколко часа по-късно.

Естествено, всички клубове от Чемпиъншип недоволстваха от скалъпената история, но законово трансферът отговаря на правилата и Тахцидис подсили английския клуб.

Така мултимилионерът Маринакис се прочу и в Англия. В Гърция той има негативна спортна слава свързана с хващане на съдии и съмнения за уговорени срещи.