Трансферните слухове и спекулации не спират около трите основни клуба у нас - шампионът Лудогорец, както и грандовете ЦСКА и Левски.

"Червените" са лидер в Първа лига и са устремени към прекъсването на хегемонията на Лудогорец, а за целта Саша Илич пожела малко на брой, но пък попълнения с висока класа.

Към момента основна цел на тима е норвежкият халф Тобиас Хайнц, който направи забележителен сезон в родината си.

През изминалата година той игра под наем в тима на Сарпсборг, където макар и да не бе използван в ролята на нападател, успя да вкара 15 гола в 29 мача.

Тази негова статистика го нарежда на 11-о място в класацията за "Златната обувка" към момента. Разбира се, трябва да отречем факта, че Хайнц е изиграл цял сезон, за разлика от повечето европейски играчи.

Той започва кариерата си в Сарпсборг, а след това преминава през турския Касъмпаша и шведския Хакен. И два клуба обаче го пращат за по цял сезон под наем в родния му Сарпсброг.

Снимка: Getty images

При Левски последните новини са свързани с продажби, като "сините" очакват подходящи оферти за централния си бранител Ноа Сонко Сундберг и халфа Андриан Краев.

Интерес към Сундберг имаше и през лятото, но тогава офертите не задоволява Левски. Сега клубът е готов да се раздели с бранителя, а и вече той има заместник в лицето на Кристиан Димитров.

Оферти към него има както от Турция, така и от Саудитска Арабия.

Интерес от Унгария има и към Андриан Краев, а ако се стигне до неговата продажба, на "Герена" вече са готови със заместника му, който ще е капитанът на Септември - Асен Чандъров.

Любопитното е, че той вече имаше един престой на "Герена", който обаче се оказа крайно неуспешен за него и той записа едва 49 минути игра.

Снимка: Levski.bg

В Лудогорец пък на този етап не бързат с привличането на нови, но почти сигурно ще продадат бразилеца Каули.

Вече имаше една оферта на стойност 1,7 милиона евро за него от Панатинайкос, която бе отхвърлена, а гърците контрираха с предложение за 2 милиона.

Според "Тема спорт" в Лудогорец е пристигнала още по-сериозна оферта за играча, която е на стойност 2,5 милиона евро от южнокорейския Чонбук.

Снимка: Getty images