Бъдещето на Кристиано Роналдо и това лято е трансферна тема номер 1, след като португалецът обяви, че иска да напусне Манчестър Юнайтед.

Мераклии за подписа му веднага се появиха - Челси, Байерн, Рома, Наполи... Но една оферта удари откъм мащаб всички останали, разкриха португалските медии.

Предложението е дошло от Саудитска Арабия и е колосално като параметри. Според информация от TVI и CNN Portuguesa, потвърдена от авторитетния испански AS, Кристиано е получил оферта за 300 милиона евро, ако се съгласи да изиграе следващите 2 сезона в шампионата на Саудитска Арабия.

Парите са разделени така: 30 милиона евро трансферна сума за Манчестър Юнайтед, 250 милиона евро като заплати за Роналдо, разпределени за два сезона, и останалите 20 милиона евро за посредниците.

И макар да става въпрос за най-солидната финансова оферта в историята на футбола, шансовете за реализирането й не са особено големи.

Причината е, че Кристиано все още иска да изиграе поне още един сезон в европейския елит, преди да се впусне с комерсиални воаяжи. А и моментът далеч не е подходящ - след няколко месеца е световното първенство в Катар, за което португалецът желае да се подготви максимално добре, а не да рита топка в пустинята.

В момента Кристиано е на 37 години, но сам бе заявил в интервю, че смята да играе на високо ниво поне до 40.

Играчът отказа да замине за предсезонно турне с Манчестър Юнайтед и в момента се готви индивидуално, очаквайки развръзка за бъдещето си.