Пострадалият в Грузия български национал Тодор Неделев може да се прибере в България, ако му бъде осигурен транспорт с медицински хеликоптер.

За целта държавата ни или българския футболен съюз трябва да приготви 12 хиляди евро, като засега не е ясно дали халфът ще пътува.

Той вече е контактен и дори е пожелал да наблюдава мача с грузинците, който е тази вечер, но едва ли ще получи такова позволение, защото трябва да си почива.

Неделев бе преместен от интензивното отделение на Университетската болница в Тбилиси след претърпяната хирургическа интервенция. От днес полузащитникът ще бъде в неврохирургично отделение под наблюдението на проф. Шота Ингороква.

Самият професор, извършил операцията, сподели задоволството си от възстановяването на българския футболист, но не се ангажира с конкретни дати за неговото изписване от болницата. "Става дума за сериозна операция и в момента не трябва да прибързваме със сроковете. Най-важното е Тодор да бъде спокоен и да бъде оставен да се възстанови възможно най-качествено", заяви проф. Ингороква.

Тодор Неделев е в съзнание и е напълно контактен. Днес той бе посетен от представители на Българския футболен съюз и щаба на националния отбор, както и от ръководството на грузинската федерация. В следващите дни при него ще пристигне дългогодишната му приятелка, а в Тбилиси ще остане и лекарят на националния отбор доктор Бисер Бочев, който ще следи състоянието на нашия футболист.