Треньор ще пропусне рестарта на Бундеслигата този уикенд, след като наруши правилата за безопасност и напусна хотела-лагер на отбора си преди мача.

Строгите правила в Германия наредиха пълна изолация на отборите и щабовете преди двубоите. Хайко Херлих, наставник на Аугсбург, излязъл от хотела и влязъл в близкия супермаркет. Причината - забравил да си вземе паста да зъби на лагера, което установил в хотелската си стая.

Наказанието е да не води петъчната тренировка на отбора и да пропусне мача в събота срещу Волфсбург - такива са правилата, определени преди рестартирането на Бундеслигата.

Херлих ще бъде тестван за Covid-19 в понеделник, въпреки че изследванията му преди седмица са отрицателни. При нови два негативни теста, които ще мине идната седмица, той може да се завърне на тренировъчното игрище.

Това са указанията на Германския футболен съюз.

"Направих грешка и признавам, че не се замислих за последствията - коментира треньорът. - Спазвах всички хигиенни правила, бях с маска и ръкавици... Но напуснах хотела, което наруши мерките. Ще изтърпя наказанието си за грешката, защото обратното ще е лош сигнал за отбора ми и обществото."

Някогашният нападател на Борусия Дортмунд и националния тим на Германия Херлих трябваше да дебютира като треньор на Аугсбург в мача, след като бе назначен на 10 март.

Бундеслигата се подновява този уикенд след повече от 2 месеца пауза заради пандемията от коронавирус.