Хоакин Капарос изглежда се чувства чудесно в Армения, след като от 2020 година насам е селекционер на националния тим на страната. Испанският наставник дори се сдоби с две награди за “Треньор на годината”, съответно за 2020 и 2021 година. Под негово ръководство арменците спечелиха промоция от Лига “С” и сега са в по-горната лига, но на последно място в групата си.

Те спечелиха срещу Ирландия, но след това допуснаха загуби от Шотландия и Украйна. Именно след поражението от украинците (0:3 като гост), Капарос се оказа в центъра на разправия с журналистка по време на пресконференцията след края на двубоя.

Той отказа да отговори на питане защо арменският тим не е показал солидарност с Украйна предвид ситуацията и войната с Русия.

Преводачът на Капарос заяви, че това е политически въпрос, който не е свързан със спорта, но журналистката, отправила питането продължи да настоява, че ситуацията е различна и това не е така. 

“Треньорът няма да отговори. Това е политика”, повтори преводачът, а след това Капарос се ядоса и директно стана и напусна срещата с медиите.

На няколко езика той даде да се разбере, че няма да отговори на въпроса, след което просто си тръгна.

В кариерата си Капарос е водил тимове като Севиля, Атлетик (БИлбао) и Виляреал. Най-дълго се е задържал начело на андалусийците - между 2000 и 2005 година. С Армения има 9 победи, 5 равенства и 9 загуби в 23 мача.