Собственикът на пловдивския Ботев - Георги Самуилов, използва официалния сайт на клуба, за да обяви позицията си след днешната среща.

Сутринта на базата на тима в Коматево, Самуилов се срещна с останалите ръководни органи в клуба, както със спортния-директор Адалберт Зафиров и треньора Желко Петрович.

Именно съдбата на последните двама бе под въпрос, заради незадоволителните резултати и предпоследното място, което клубът заема в класирането.

Двамата, за които е ясно, че са в конфликт, поне на този етап ще останат на поста си. Георги Самуилов обаче очаква резултати в най-кратки срокове, като написа:

"Уважаеми ботевисти,

Искам да споделя разочарованието си с всички привърженици, милеещи за любимия ни Ботев Пловдив, както и да им благодаря за подкрепата, която оказват, независимо от слабата игра на представителния мъжки отбор.

Когато поех контрола над Ботев Пловдив, атмосферата в клуба беше, меко казано, отровна. Първостепенната ми задача бе това да се промени. Подадох ръка, проведох редица разговори с треньорския щаб и ръководството на клуба, назначих спортен директор и консултант, осигурих финансово спокойствие на футболисти, треньори и служители чрез своевременно заплащане на възнаграждения и бонуси. Направихме, по всеобщо мнение, една от най-добрите зимни подготовки за последните 5 години.

След класиране във финалната шестица последва спад в представянето на отбора, завършил с изгубения финал за купата - все още болна за мен тема.

В търсенето на позитивна промяна последва смяна на тогавашния треньорски екип. През лятната пауза се разделихме с някои играчи, привлякохме нови, преподписахме с най-изявените ни футболисти, увеличихме възнагражденията им, за да ги мотивираме допълнително и отхвърлихме сериозни оферти за продажбата им. Това беше направено с единствената цел да запазим ядрото и боеспособността на отбора. Назначихме нов треньор с отлична визитка, прилагащ, по мнение на специалисти и футболисти, модерни тренировъчни методи. Атмосферата в отбора се разведри, но резултати липсват ...

Съвсем скоро рестартирахме и строителството на стадион "Христо Ботев".

Чух безброй упреци по мой адрес. От всяка тема, свързана с отбора, се раждат непрестанни интриги и инсинуации, които вредят на имиджа на клуба. Сега се искат оставки - на треньорски щаб, на директори, на мен...

Направих си труда да погледна безпристрастно чисто спортните резултати, опирайки се на сухата статистика. Ето какво сочи тя за изминалата до момента 2019 година:

При предходния спортно-технически щаб от 16 шампионатни мача отборът е постигнал 3 победи и е вкарал 13 гола.

С настоящия спортно-технически щаб от 11 шампионатни мача отборът е постигнал 2 победи и е вкарал 9 гола.

Аз считам, че не само ръководители и треньори носят отговорност за тези резултати. Считам, че джентълменски изпълнявам поетите към футболистите от представителния мъжки отбор ангажименти, но не срещам подобно отношение от тяхна страна.

Днес, в присъствието на трима от членовете на Съвета на директорите, проведох среща със спортно-техническото ръководство на клуба, пред което изразих недоволството си от незадоволителното представяне на отбора, след което изслушах подробния анализ за неговото представяне. Поставих условие за задължителна промяна в игровия облик на отбора в краткосрочен и средносрочен план, изготвяне на план за интегриране на млади играчи от школата в представителния мъжки отбор и поех ангажимент да се срещна лично с футболистите.

Своевременно ще Ви информирам за мерките, които ще предприема.

 

С уважение,

Георги Самуилов".