Николай Киров напуска отбора на Арда и ще поеме закъсалия на последното място в класирането тим на ЦСКА 1948, пише "24 часа".

Наглед изненадващ ход, защото Киров написа история начело на Арда, като със скромен бюджет и отбор изцяло изграден от българи, класира Арда на финал за Купата на България, а седмица по-късно класира тима и за евротурнитите.

Всичко това бе напълно заслужено, защото Арда играеше страхотен футбол и успяваше да се надиграва с Лудогорец и ЦСКА, които бяха най-силните отбори през миналия сезон.

През лятото обаче настъпиха промени в управлението на клуба, а най-сериозния проблем бе оттеглянето на финансовия благодетел Румен Гайтански.

Слуховете за финансови трудности и неясно бъдеще в Кърджали може би са истина, защото Киров напуска страхотния тим, който изгради, за да се заеме с доста тежката задача ЦСКА 1948.

Столичният тим е изграден почти изцяло от доста млади състезатели, а това обяснява последното място и само едната спечелена точка от началото на сезона.

С Киров към София тръгва и целия му щаб, а освен това той взима и трима играчи от досегашния си клуб. Това са Крум Стоянов, Емил Мартинов и Деян Лозев.

В същото време се заговори, че звездата на кърджалийци - Спас Делев, може да се завърне в ЦСКА още днес.

Всички тези събития още повече повдигат въпросителните около бъдещето на Арда, който за два сезона в елита се превърна в приятна изненада, а мачовете в Кърджали се посещаваха от доста фенове.