Треньорът на националния отбор на България Младен Кръстаич призна, че няма обяснение за един доста странен случай.

"Лъвовете" излизат в неделя от 16 часа срещу Люксембург в последна контрола за годината, а на официалната пресконференция преди двубоя бе засегната темата с Иван Йорданов.

В понеделник халфът бе освободен от лагера на националния отбор, а официалната версия бе контузия, която би му попречила да играе в проверките с Кипър и Люксембург. В петък обаче Йорданов се появи в игра за Лудогорец в мача за Купата на България срещу Розова долина, поставяйки Кръстаич в неловка ситуация.

Спецът бе категоричен, че няма обяснение защо Йорданов е бил освободен от медицинския щаб на тима и ще настоява за обяснение от БФС и Лудогорец.

"Като свърши цикълът, ще го коментираме. Това е въпрос, за който и БФС трябва да излезе със становище. Отношенията клубове - БФС са важни. Самият аз съм бил футболист и без значение за какъв мач става дума, здравето винаги е на първо място. Също така очакваме самите клубове да са коректни и отстояват интереса за българския футбол. Клубове и БФС не можем един без друг", завърши Кръстаич, видимо недоволен от развилия се казус.

Колкото до мача с Люксембург, сръбският наставник за пореден път даде да се разбере, че приеме приятелските срещи максимално сериозно.

"Това са мачове, които са важни за нас, тъй като с тях придобиваме увереност и се организираме като отбор. Доволен съм, че спечелихме мача в Кипър по начина, по който играхме. Доволен съм от желанието и волята, които бяха до тук на едно добро ниво. Очаквам същото и утре. Тези три победи дойдоха много добре за отбора.

Бяха важни мачове за нас. Но знам, че е краят на сезона, знам очакваното от всички световно първенство чука на вратата, знам и за наличието на психологическа умора. Не търся алиби за утре, аз просто казвам каква е ситуацията в отбора. Но ние сме професионалисти и утре трябва да покажем прогрес, да потвърдим напредъка", обясни Кръстаич.