Договорът на Георги Дерменджиев като селекционер на България изтича в края на април, което ще постави още един въпрос на днешната среща на шефовете в БФС. Тя трябваше да с основна задача да начертае плановете за завършване на сезона у нас, но и казусът с треньора ще бъде решен.

Най-вероятният изход ще е договорка между специалиста и футболния съюз за намаляване на заплатата му с 50% за следващите три месеца - до август. Реалната работа на Дерменджиев ще се поднови тогава, ако ситуацията с пандемията от коронавирус позволява.

Засега, според стратегията на УЕФА, България ще играе през септември срещу Унгария, а евентуално след това с победителя от Румъния и Исландия, за място на Евро 2020 (което ще е догодина). Това значи, че около средата на август, селекционерът трябва да изпрати повиквателни на тези, които играят извън родното първенство.

При такъв развой, Дерменджиев за месеците май, юни и юли ще получава не по 20 000 лева, а по 10 хиляди, ако приеме предложението на БФС. Което се очаква да направи и да остане начело на представителния тим на страната, а и повечето членове на Изпълкома са "за" този вариант.

Според тях ще е трудно точно в този момент да се намери друг човек, готов да оглави отбора. А и работата на Дерменджиев все още не е дала повод за критики към него от шефовете на БФС.

Бившият треньор на Лудогорец и Левски пое България през октомври миналата година и има само три мача начело на "лъвовете".

Той се стягаше за решаващите мачове от плейофите на 28 март и 1 април, но пандемията от COVID-19 доведе до отлагането им, засега за септември.

Мачовете му като национален селекционер:

14 ноември 2019

България - Парагвай 0:1 (контрола)

17 ноември 2019

България - Чехия 1:0 (евроквалификация)

26 февруари 2020

България - Беларус 0:1 (контрола).