Роналд Куман е дал почивка на някои от ключовите си футболисти, сред които и Лионел Меси, с мисъл за полуфинала в турнира за купата на Испания срещу Севиля. Нидерландският треньор остави на пейката и Френки де Йонг и Педри, но Барса спечели с 3:2.

Меси влезе от пейката и изравни резултата две минути по-късно и взе участие в атаката за втория гол. Франсиско Тринкао пък вкара победния в 87-та.

"Ротирам състава, защото момчетата са изтощени. Изиграхме 11 мача от началото на годината, десет от които бяха гостувания и освен това бяха с късен начален час. Стигнахме до полуфиналите за купата, а Севиля не е за подценяване. Трябва да опазим играчите ни от контузии", заяви Куман след края на мача.

"Купата е най-бързият път към трофей и е важна за нас. Независимо от състава, с който излизаме, Барса винаги е с манталитет на победител.

"С Лео обсъдихме възможността да го оставим да почине и той се съгласи. Разбрахме се да го пусна в игра, ако се нуждаем от него. Това се случи и той внесе живец в нашия отбор. Очевидно е, че Барса е много по-добър отбор с Меси в състава си и той доказва това година след година".