Треньорът на БАТЕ (Борисов) Кирил Ашевски коментира отпадането на своя отбор от ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Българският отбор се наложи с 2:0 и си осигури участие в следващата фаза на турнира.

"Ще анализираме положенията, но след 2 греди и изпусната дузпа, не мисля, че се представихме толкова лошо и имахме своите положения. Като цяло не ме удиви ЦСКА и това, което очаквахме, се случи.

Второто полувреме губехме топката и стана това, че допуснахме 2 гола. За съжаление ние в шампионата също изпуснахме доста дузпа и това продължава да бъде наша практика. Нашият противник се оказа по-силен, отколкото очаквахме. Няма да критикувам нито един от моите футболисти. Имахме страст и желание в играта, но допуснахме грешки и не успяхме да спечелим и да продължим в турнира.

Традицията си е традиция, но аз не вярвам в такива неща и за съжаление се прекъсна това да побеждаваме български отбори. Да има такова нещо, че сме леко поуморени. Нормално е ЦСКА да бъде по-свеж, защото е изиграл по-малко мачове. Ние се преустроихме в един момент на 4-4-2.

Един централен защитник пратих напред, за да се опрости играта по този начин. Не забравяйте, че двама основни лидери не бяха тук и това много промени нещата".