Ханс Флик пое треньорския пост в Байерн през ноември сякаш на шега и изцяло като временен вариант, докато ръководството се оглеждаше за свободните големи имена на пазара.

Няколко месеца по-късно обаче той изведе баварците до требъл. И докато някой може да каже завоюването на домашните отличие не е толкова трудно с подобен състав, то вчерашния триумф в Шампионска лига изстреля Флик в отбраното семейство на европейски шампиони.

Естествено, че Ханзи Флик бе сред най-щастливите хора на "Ещадио Да Луж" миналата нощ, а в емоционалното си изказване след мача, дори пусна своите момчета в безсрочен отпуск.

"Не съм определял дата за завръщане, сега е момент за празнуване. Напълно си го заслужихме.

Огромно благодаря на целия отбор, изключително съм горд с тях.

Развитието ни в последните месеци бе удивително. Помня заглавията през ноември, когато казваха, че вече никой не се страхува от Байерн.

Просто това, което направихме е истинска лудост. Развитието ни бе удивително.

Още по време на лагера ни през януари усещах, че нещо голямо се задава, просто това си личеше.

И днес заслужихме успеха си заради второто полувреме. Имаме страхотни играчи, които имат огромна жажда за победи. Просто в такъв момент е нужен и треньор, наистина съм адски горд", сподели емоционалният Флик.

Той вече има договор с баварците до 2023-а, като спечеленият требъл е заявка за бляскаво бъдеще на клуба.

Флик се пошегува и с очакваният трансфер на Тиаго Алкантара в Ливърпул.

"Мисля, че вече не иска да си ходи, този трофей промени решението му - с усмивка заяви Флик. Не, шегувам се. Просто му благодарих, както на всеки един от играчите. В момента не мога да ви отговоря на въпрос за трансфера му, предполагам и той не е напълно наясно къде отива. Всичко в последните седмици беше съсредоточено върху този финал, не съм мислил за трансфери".