Треньорът на Динамо (Загреб) - Анте Чачич, изрази очакванията си преди тазвечершния мач между неговия тим и Лудогорец от третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Срещата е от 20:45 в Разград, а Чачич изрази възхищението си от промяната, която е настъпила в Лудогорец за последните 10 години.

Хърватският специалист е отлично запознат с това, защото именно той водеше Динамо през 2012-а, в първия мач в историята на Лудогорец в Европа.

10 години по-късно Чачич се завърна в Разград и поздрави всички замесени за стореното в Разград.

Той обаче подчерта, че неговият тим има нивото и увереността, че може да печели подобни мачове, като голямата цел при всички положения са групите на Шампионска лига.

"Всички трябва да бъдат поздравени, защото изкараха клуба на такова завидно ниво. За съжаление Динамо няма толкова хубав малък стадион. Нашият е емоционално скъп за нас, но не е същият като капацитет и конструкция.

Лудогорец е клуб, който видимо разсте всяка година. Това е клуб, който се опитва да върви по нашия път - доминация в местното първенство и постоянно участие в Европа. Уважавам ги затова.

Настройката, с която дойдохме е точно такава - като за елиминационен мач. Ще се опитаме да постигнем добър резултат, който в крайна сметка ще ни отведе в плейофите в Шампионската лига. Очаквам Динамо да търси победа в Разград. Наясно съм, че домакините имат същите намерения, така че резултатът може да бъде в двете посоки. Но ние ще действаме така, че все е едно е само един мач.

Да, двата отбора са се срещали и преди, но това не е важно. Доста време мина от тогава и много неща са се променили, отборите са различни. И двата отборите напомпаха егото си в Европа. Но аз вярвам, че Динамо има качествата и способността да надвие съперник като Лудогорец", заяви той.