Треньорът на Добруджа Атанас Атанасов напуска поста си след поражението от Левски (Крумовград) във Втора лига с 0:2.

Наставникът, който има богат опит в българския футбол и на ниво елит, намекна в изявлението си след двубоя за нередности в играта.

"Това ми беше последният мач с Добруджа. Казал съм го на президента - обясни Атанасов. - Той каза, че ще решават, но няма какво да решават - това си е мое решение! Причините са ясни, няма какво да ги изтъквам. Аз от доста време съм във футбола и ако съм наивен - ясно, но глупак не съм в никакъв случай.

Да са живи и здрави хората, които го правят това нещо - явно в българския футбол си има такива неща. Не очаквах, че ще дойде примерно в този отбор на моята глава. Случи се, какво да направя - нито съм някакъв разследващ или нещо такова... Да са живи и здрави!

Не всички, естествено, но има хора, които не са честни. Да не казвам някакви по-силни думи, но - не са честни. Това нещо, ако искат да играят голям футбол, няма как да стане.

Моята вина е в това, че съм хипернаивен и имам уникално доверие в тях. Няма как да обвиня някой, че в мача с Крумовград не е искал да играе, но не става един да иска, а друг да не иска.

Няма да влизам в подробности, защото не мога да кажа нещо черно на бяло. Красноречиво е, има неща, които го показват това нещо. Който го прави това нещо, да си носи кръста.

Конкретен играч и конкретен мач? Конкретни мачове има много, не ми дърпайте думите от устата.

Има факти, които ме карат да говоря така. Ако кажа "А", трябва да кажа и "Б", а не мога да го кажа, защото нямам доказателства. Вината е в мен, те да си продължават, но по този начин няма как да продължават."