Проблемите в елитния Дунав (Русе) продължават с пълна сила.

Заради финансовите трудности и неполучените заплати, играчите на отбора отказаха да тренират през тази седмица, поставяйки следващия мач на тима под въпрос.

Според думите на терньора Людмил Киров, много от тях са останали без квартири и дори телефони заради неплатени сметки.

Самият Киров пък призна пред "Блиц", че вече не е треньор на русенския тим.

Той обаче няма представа кой точно го е уволнил, тъй като все още не се е срещал с новите собственици. Според думите му, уволнението е дошло от някави хора на яхти.

"Извикаха ме снощи и ми казаха да си тръгвам. Днес чакам моя мениджър, за да разтрогна договора си и да си тръгна.

Да, шокиращото е, че не знам кой ме гони. Аз така наречените нови собственици не съм ги виждал. Има едно подставено лице - Красен Кръстев. Кой обаче стои зад него, нямам представа. Питам аз кои са тези хора, няма адекватен отговор.

Всъщност, отговорено ми беше, че в момента били на някакви яхти и щели рано или късно да се появят. Значи хората от яхтите ме уволняват. Ама те какви са - българи ли са, швейцарци ли са, шейхове ли са, от кой край на света са - пълна мистерия! Представяте ли си - уволняват ме, без да знам кои са шефовете ми. Ама аз и не искам да ги знам кои са.

Знаете ли, аз съм щастлив човек в момента! Много щастлив! Благодаря на Господ, че ме отърва от този ад. Защото в Дунав си беше истински ад в последните месеци. Не се издържаше. Футболистите проявиха геройство.

Реално наистина съм уволнен от хора, които още не са поели официално властта. И в случая всеки на мое място би потърсил адвокат и би поискал обяснение чисто юридически може ли ей така да се уволнява някого.

Но няма да го направя, защото искам час по-скоро да си тръгна", сподели Киров.