Само два кръга след началото на сезона в родния елит, първата треньорска рокада вече е факт. Тя се случи в единствения отбор без точка от първите два мача - Етър.

Причината обаче не са двете загуби, а треньорът Петко Петков напусна поста заради ръководството и липсата на каквато и да е селекция.

"Болярите" стартираха сезона с 0:3 от Царско село и 0:4 от Черно море, а Петко Петков така и не успява да привлече желаните от него играчи, заради условията, които ръководството предлага.

Това обясни самият той пред местния "Велико Търново спорт", като определи тежката ситуация с израза "калта вече е стигнала до шията".

"Имам усещането, че нямам достатъчно подкрепа. Аз не съм човек, който оставя каруцата в калта. Но в момента имам чувството, че аз бутам каруцата, но тя не само не помръдва, а аз постепенно затъвам надолу. Може би калта ми е вече до шията.

Откакто съм в Етър, сега за трети път почвам да правя отбор. Първият беше след нова година, вторият след пандемията, сега е третият. Селекцията се забави, защото играчите трудно искат да дойдат при условията, които им предлагаме. Но не това е причината. Конкретно - днес водихме преговори с един играч, но ръководството отказа да подпише договора за привличането му с предтекст, че чака Управителния съвет на клуба. Аз готвех този играч да бъде основен футболист.

Свещеното право на треньора е да прави селекцията и след като това се случи, просто не мога да помогна на Етър по никакъв начин. Това изявление го давам заради хората, които скандираха името ми на стадиона дори и след последния мач и загубата.

Напускам Етър, тъй като по начина, по който се случват нещата, аз не мога да изградя отбора, който искам.

Официално от днес излизам в болничен във връзка със здравословното състояние на баща ми. След десет дни ще си разтрогна договора, моето желание е по взаимно съгласие.

Опитаха се част от ръководството да ме разубедят, но това е решението ми. Аз не съм страхлив човек, никога не съм бягал от отговорност, но и имам достатъчно достойнство да си тръгна в момента, в който не мога да бъда повече полезен.

Казах им на момчетата, благодарих им за съвместната работа досега и им пожелах успех в следващите мачове. На никого не му е приятно от такива раздели, доста хора преподписаха договорите си заради мен, но аз искам да бъда разбран правилно. Имам достойнство и не мога да прескоча някои от моите принципи.

Откакто съм тук, постоянно чакаме нещо да се случи. С надежда чакахме и Управителния съвет. Ако има някакво подобрение, ако има хора, които искат да помагат на Етър, нека се свържат с мен и да разговаряме дали мога да продължа работата си тук. Но в момента това е моето решение.

Благодаря на публиката и на феновете! Искам да благодаря на тези хора, но и тя ме подтикна да взема това тежко решение. Защото не може зад гърба ти да има хора, които ти имат доверие и скандират името ти, а ти да ги заблуждаваш, че можеш да свършиш дадена работа. Аз нося отговорност и пред тях и съм човек с достойнство".