Пол Погба не е щастлив в Манчестър Юнайтед - това заяви селекционерът на Франция Дидие Дешан при събирането на националите за поредната серия от мачове на тима-световен шампион.

В сряда "петлите" приемат Финландия в контрола, а след това им предстоят два мача в Лигата на нациите - срещу Португалия навън и Швеция у дома.

Погба, който е постоянно тема от заглавията около колебливото представяне на клубния му тим Манчестър Юнайтед, е започнал като титуляр само 5 от последните 11 мача за "дяволите".

Когато играе, обикновено е посредствен и медиите, феновете и легендите на клуба не спестяват острите си думи за представянето на човека, който продължава да е най-скъп трансфер в историята на гранда от Манчестър.

Не само това е причината за това той да "не е щастлив", според Дешан.

"Той е в ситуация, в която няма как да се чувства добре в Манчестър - каза селекционерът на Франция. - Нито е доволен от това колко играе, нито на каква позиция играе. Пол просто не може да е щастлив в клуба си в такъв момент.

Не е в най-добрия си период, определено. Имаше серия от контузии, а после и ковид, който го удари доста тежко. Хората забравят това и просто сипят критики. А Погба трябва да играе и да напипа ритъма си.

При мен, той няма такива проблеми.

Всеки играч, който е в лош момент в клуба си, идва тук и националният тим е спасение за него. Ще си поговорим, познаваме се отлично. Ще ми каже какви са проблемите, аз ще му отвърна с някой съвет. Убеден съм, че ще му повлияя позитивно в тези няколко дни."