Наставникът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич не скри задоволството си от представянето на неговия тим срещу АПОЕЛ (Никозия) в Лигата на конференциите.

"Канарчетата" завършиха 0:0 с кипърския гранд и така оставиха развръзката за реванша, който предстои следващата седмица в Никозия.

"Тежък мач, но това е огромна стъпка за нас, защото след първите два мача в България започнахме добре. Не показахме никакъв страх от АПОЕЛ. Нещата се усложниха, когато започнаха да задържат топката повече. Видя се, че и двата отбора не са готови физически все още. Шансовете остават 50 на 50", заяви Валентич.

"Като цяло се гордея с моите футболисти и с това как се бориха. Отрази се и това, че за АПОЕЛ бе първи мач. Имаме добър отбор, имаме качество и искаме във всеки мач да играем футбол. На хартия АПОЕЛ е голям отбор и фаворит за втория мач, но моят работа е да намеря слабите им места. За всички нас ще бъде трудно да играем срещу 15 000 на реванша. Ние сме млад отбор с много потенциал", добави още босненският треньор.