Станимир Стоилов атакува остро решението на здравните власти у нас за спиране на публиката от стадионите като част от противоепидимичните мерки.

То е в сила от 14 октомври и според него няма да има хора по трибуните още от днес, когато са първите двубои от кръговете в Първа и Втора лига у нас.

В събота от 20 часа Левски с треньор Стоилов среща Локомотив (Сф) на Националния стадион "Васил Левски" пред малко над 40 000 ... празни седалки.

"За мен мач без публика не е мач... - каза Мъри. - Работят заведения, защо да няма хора по стадионите? Не виждам разликата да си в нощен клуб, а да не можеш да си на стадиона. "Васил Левски" е 40-хиляден стадион, ще има четири хиляди души... Защо да не може, при добра организация те могат да са и през 20 метра, винаги може да има решение.

Има ваксини. Който иска да не се разболява, да отиде и да се ваксинира. Не искаш да се разболяваш, отиваш и се ваксинираш. Държавата е решила въпроса, всеки да избере, но ако не се ваксинира и се разболее, си носи последствията.

Моге да се намери решение, а не просто да се отчита дейност с някакви забрани.

За мен футбол без привърженици не е истински футбол. Не виждам причини да се дискриминира нашият отбор. Той играе по-добре, когато е подкрепян от публиката си."

Стоилов също така обясни, че няма казус вече със защитника Хосе Кордоба и той може да играе за "сините".

Получена е "зелена светлина" за това и от ФИФА, и от БФС.