Левски ще има трети треньор в рамките на едно първенство, след като Славиша Стоянович се е разбрал с новите силни хора в ръководството да си тръгне.

Словенецът поема националния тим на Латвия, а очевидно от седмици и той, и клубът, тягостно приемаха съвместната си работа. Стоянович изобщо не бе доволен от случващото се в Левски, неяснотата около селекцията и организацията.

На "Герена" има нови управници и се очакват още сериозни промени. Павел Колев, който пое цялата спортно-техническа власт, вече е водил разговори с хора за определени постове, включително и за треньорския.

По информация на topsport.bg, фаворит за позицията е Георги Дерменджиев, който стигна два пъти до груповата фаза на Шампионската лига с Лудогорец и спечели три титли с конкурентния клуб от Разград.

Той е свободен и неговото назначение може да стане веднага. Левски в момента е на предсезонен лагер в Кипър.

Станимир Стоилов - най-желаният избор от всеки левскар, е също без работа, след като се раздели с федерацията на Казахстан и напусна поста си на селекционер там.

Неговите финансови изисквания определено ще са по-високи, но се очакват разговори и с Мъри. Стоилов е вариант за треньор и от лятото, като се предполага, че дотогава в Левски промените вече ще са обхванали всички структурни звена на клуба.

На няколко пъти треньорът отказва да се върне на "Герена" именно, защото не е доволен от случващото се на всякакво ниво там, не само от качеството на отбора.

Така след уволнението на Делио Роси и смяната му със Стоянович в края на лятото, сега Левски ще има трети треньор за втората част от сезона.