Временният треньор на Левски - Георги Тодоров, за пореден път изрази своето притеснение за ситуацията около клуба в интервю пред телевизия "7/8".

Измъчваният от финансови трудности тим на "сините" започва подготовка преди новия сезон, който се очертава да бъде изигран само от юноши.

Вече няколко основни футболиста напуснаха клуба, с поред Георги Тодоров в следващите дни почти всички по-опитни играчи ще потърсят бъдещо развитие другаде.

"Проблемите са много. Един от проблемите е финансово и задача номер 1 е оцеляването на клуба. Четири месеца футболистите не са получавали заплата, а служителите малко по-малко. Вероятно, защото има изисквания на четирима от чужденците е плащана заплата, както и на Станислав Иванов. Ситуацията е много тежка. Това, което заварих е трагедия. Ще играем само с юноши.

Аз съм казал, че ще остана, докато съм необходим. Започнахме днес. Имаме три седмици. Трябва първо да се освободим от хората с големите заплати и след това трябва да търсим нови футболисти. Върна се Деян Иванов. Изключително трудно ще бъде да сглобим боеспособен отбор с наличните футболисти. Имаме един Робърта, който е добър футболист. Има запитвания за доста футболисти. Решение на собствениците е кой ще бъде продаден.

Ние почти цял ден бяхме заедно днес с Наско Сираков и Тити Папазов. Нямането на пари кара всеки един футболист да се дърпа и да се замисля. Призовавам феновете на търпение. Ние съществуваме благодарение на феновете. Призовавам да не се похарчи Сираков за втори път. Сираков трябва да бъде в Левски. Ако се намерят средства и се направи селекция, и Сираков бъде силен в съблекалнята на Левски, Левски ще успее. Иначе Левски загива. Става въпрос за безумни заплати за нашата действителност. В никакъв случай Левски няма да слага тирета и такива неща. Убеден съм, че Левски няма да слага нито тирета, нито запетайки", заяви той.