Треньорът на Лудогорец - Павел Върба, коментира подновяването на родния елит в петък, когато разградчани гостуват на Левски от 21 часа.

Именно в предпоследния мач за двата тима преди прекъсването, "сините" отстраниха Лудогорец от турнира за Купата на страната след дузпи.

Чешкият специалист призна, че този мач не е забравен и все още е дразнител за играчите му, които ще искат да си върнат на Левски в петък. Той обаче отказа да коментира сложната ситуация при "сините" и сътресенията извън терена, които сполетяха клуба в последните седмици.

"Ситуацията в Левски си е ситуация в техния клуб. Ние се съсредоточаваме върху нашата игра. Всяка точка, която печелим, ни доближава до титлата. Не съм в кухнята на Левски и не знам как стоят нещата там. Ситуацията в Разград е добра. Футболистите чакат двубоите. Както ние, така и никой в Европа, не е изпадал в такава ситуация. Играчите достигат до нивото, на което трябва да бъдат. Ще видим в каква форма ще бъдем в следващите мачове. Ще опитаме да сме в оптимална форма до края на първенството.

Ситуацията с Дяков е такава, че ако натиснем той да играе, може и да вземе участие в мача. Ние обаче искаме да го запазим, защото имаме много мачове. Той няма да попадне в групата за Левски. Решихме да го запазим и да не играе в този мач. Пламен Илиев лекува травма. Всички останали са на линия.

Винаги се гледа резултатът след мача, а не играта. Левски ни победи на дузпи и продължи напред. Нас ни раздели една дузпа. За нас това е още един дразнител - да излезем здраво в този мач и да си върнем на Левски за загубения мач за Купата. При отбори, които играят с 13-14 футболисти, ще има проблем, защото мачовете ще бъдат много начесто.

Няма как подготовката да бъде такава, каквато беше преди. През зимната пауза проведохме добра подготовка и изиграхме 7-8 контроли. Сега нямаше време за такова нещо. Изиграхме два мача и има разлика в състоянието на футболистите. Има доста дълго време, докато започнат европейските клубни турнири. Не знам дали е по-добре да приключим първенството по-бързо и да се подготвим за мачовете след това, или пък да изиграем всички мачове до края. Може и да ви излъжа. Ситуацията не е добра за футболистите и едва ли някой може да даде отговор кой вариант е по-добър. Много често съм твърдял, че мачовете от европейските турнири идват много рано и влизаме неподготвени в тях. Сега ще влезе в европейките мачове директно, след като сме влезнали в първенството.

Това, че ще има фенове на стадиона, е прекрасна новина за нас. Футбол без фенове не е футбол. Една евентуална победа над Левски в София може да ни приближи към титлата, но не означава, че сме станали шампиони. Имаме достатъчно футболисти в отбора. Всеки един заслужава да бъде на терена. В момента разчитаме на тези, които имаме в наличност. До края на сезона ще разчитаме на тях.

Искам да поздравя клуба за отлично проведената кампания в това как да опазим футболистите и техните семейства. В Милано целият отбор носехме маски. Хората, може би, ни мислеха за луди. След седмица знаете какво се случи. От този момент нататък клубът взе нещата в свои ръце и опита да избегнем здравословни проблеми. Мисля, че играчите се запознаха добре със ситуация. Те също взеха необходимите мерки. Сега е моментът да благодарим на клуба с добри резултати и игра".