Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас очаквано нямаше от какво да е доволен след мача срещу шведксия шампион Малмьо.

Неговият тим падна с 0:2 и бе тотално надигран, като нищо за родния първенец не се получаваше тази вечер.

Дамбраускас отдаде загубата на напрежението и твърде многото грешки в решителни ситуации.

Той добави, че е опитал всичко, включително да пренарежда играчите по време на мача и да сменява схемата, но дори и това не е оказало ефект.

"Тези европейски мачове не са лесни. Може би напрежението го имаше и не можахме да се справим с него. Беше очевидно, когато трябваше да се справим с контрапресата, да опитаме да излезем от нея. Направихме твърде много грешки.

Това е една от причините да загубим днес с този резултат. Опитахме да пресрещнем нашия съперник още дълбоко в неговата половина, но с техните двама нападатели беше трудно да успеем да ги затрудним. Направихме твърдо много грешки. Преходът в атака не ни се получаваше, особено при бързия пас, който не успявахме да направим.

Днес опитахме всичко. Пробвахме Каули да играе и като десетка, но днес не се получаваше. Може да говорим за концентрация. Първият гол е при бързо изпълнение на корнер, но ние изпуснахме човека си. При втория не успяхме да вземем втората топка и подарихме на опонента ни шанса да реализира. Сега трябва да се подготвим добре за втория мач и да се покажем добре като отбор.

Организацията на атаките трябва да променим. Да намираме пролуките, когато съперника ни пресира. Ще гледаме да си научим уроците от днешния двубой", сподели той.