Треньорът на Лудогорец - Валдас Дамраускас, призна след края на мача срещу ЦСКА, че най-вече с първото си полувреме, столичният клуб напълно е заслужил място на финал за Купата на България.

Литовският специалист отказа да търси извинение и оправдание за получилия се резултат.

Той бе категоричен, че ЦСКА просто е играл по-силно, а в крайна сметка такава е ситуацията във футбола.

Дамбраускас философски заключи, че това нито е първата, нито ще е последната загуба в треньорската му професия, нито в историята на Лудогорец.

"Не е първото голямо разочарование в моята кариера. Част от играта са загубите. За да спечелиш, трябва да си подготвен, че можеш да загубиш, ЦСКА днес беше по-добрият отбор от нас особено през първото полувреме и заслужено стигна до финала. Оттук нататък трябваше да видим причините. Определено първото полувреме много наклони везните в полза на ЦСКА. Хванаха ни на контраатака няколко пъти. Лесно давахме топката. През второто полувреме заиграхме по-добре, след като направихме някои промени във формацията и изпълнителите.

Трябваше да бъдем подготвени за различни сценарии. Имахме планове за подхождане към този двубой. Нещата се опираха до това как се защитавахме. Губихме топката в центъра и ни контраатакуваха. Винаги се стараем да играем атакуващо и крайните ни бранители винаги са изнесени напред.

Не ти трябва допълнителна мотивация за такъв мач. Това е дерби, което може да ти спечели място на финала. Не вярвам, че мотивацията е сред причините за поражението. Ако е, трябва да сменя професията.

Не съм треньор, който търси извинения. Имам над 20 футболисти на разположение и трябва да намерим правилния план за всеки двубой. Животът продължава и трябва да вдигнем главите си възможно най-скоро.

Днес не губя нито за пръв път, нито за последен. Трябва да се подготвим максимално добре за Левски. Трябва да се учим от загубите и да ги анализираме. Тази загуба не трябва да ни се отразява по никакъв начин", казаДнес не губя нито за пръв път, нито за последен. Трябва да се подготвим максимално добре за Левски. Трябва да се учим от загубите и да ги анализираме. Тази загуба не трябва да ни се отразява по никакъв начин", каза още специалистът. специалистът.

На подобно мнение бе и Ангел Петричев, който заяви:

"Аз не коментирам спортно-технически въпроси. Заслужена победа на гостуващия отбор. Честитя им победата. Въпрос за позицията на треньорското ръководство не стои на дневен ред. Не ми хареса, че противниковият отбор бе доста по-агресивен, искаше повече победата от нас. Имаше определени проблясъци, но като цяло противникът бе по-мотивираният отбор".