Треньорът на Хамрун Спартанс - сърбинът Бранко Нишевич, видя намеса свише в класирането на неговия отбор за плейофа в Лигата на конференциите. Малтийците поднесоха сензацията на вечерта в турнира, за наше съжаление - за сметка на българския Левски, като го елиминираха с дузпи на "Герена".

Нишевич призна, че не знае как се е стигнало до втория гол за Хамрун, след като "сините" изравниха чрез Цунами в добавеното време за 1:1, което стигаше за класиране. Но след подновяването на играта Райън Каменсули прати топката под гредата - 1:2, за да дойдат продълженията.

"Не знам как стана - сигурно някой отгоре се намеси - каза в интервюто си след двубоя Нишевич пред Диема спорт. - Но да припомня, че така бе и в първия мач, тогава в полза на Левски. Всичко вървеше към 0:0, един рикошет, удар, гол - победиха ни.

Това е футболът, нали!? Трябва да има баланс във Вселената.

Имахме решителност, показахме воля дори, когато ни пресираха и притискаха. И двата мача бяха равностойни, напрегнати.

Бяхме подготвени и спокойни при дузпите. Не сме свикнали да играем в такъв шум и такава атмосфера, затова и съм още по-горд.

Едно от слабите места на Левски е, че играят с високо изтеглена защита, затова и ритахме топката зад тях, така стана и вторият гол.

Партизан не започнаха добре сезона, имат труден момент. Преди 20 години съм играл срещу тях, сега ще играем пак. Мислите ли, че Партизан е по-добър от Левски? Аз не съм сигурен..."

Отзивите в Малта са в стил: "Ние сме вече конкурентни и равностойни, можем да се борим в европейските турнири".

Прогресът на страната във футбола е очевиден, а изобщо не е случайно, че везните в дуелите с български противници вече са поизравнени...

Все пак Хамрун е първият тим в историята на тази страна, който елиминира три поредни противника в едно издание на евротурнирите. И е на прага на първо, историческо участие в групова фаза.